2010. október 24., vasárnap

Karácsonyi kaktusz



Ugye milyen gyönyörü?
Ez itt egy nagyon hálás virág. Ezen a nyáron kitettem az erkélyre majdnem az összes virágot, igy legalább biztos nem volt elfelejtve a locsolásuk sem, arról nem is beszélve, hogy igazi esövizet kaptak. A karácsonyi kaktusz kicsit visszavágva került ki. Volt pár elég öreg ága, amit megpróbáltam kicsit visszafiatalitani, persze a tö az megmaradt. Amikor elkezdte az idö egy kicsit hüvösebbre venni, behoztam öket, hogy ne legyen túl nagy a hömérsékleti különbség, mert azt egyik növény sem szereti. A fikuszom nagyon sokat nött, rengeteg új levele lett, (késöbb lesz róla kép), pedig itt benn nem akart fejlödni semmit, inkább csak vegetált.
A karácsonyi kaktuszon már két nap után láthatóvá váltak a virágkezdemények, szinte az összes levél végén egy-kettö, néhol három kis bimbó kezdett el fejlödni.
Most itt tartunk: egy-egy virágja kinyilt, és majd ha elvirágzott, akkor kibontja a következö szirmait. Elég sokáig fogom élvezni. Nem tudom, mennyire látszik a képen, hogy szinte bársonyosnak látszik a szirma.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép!!!! Nem gondoltam hogy már ki is nyílt, meghálálja a gondoskodást.

    Nekem is tele van bimbóval, remélem egyszer az is ilyen szép lesz. Te mennyit locsolod, kell hogy állandóan legyen alatta víz?

    VálaszTörlés
  2. Nem kiván különösebb gondoskodást, a lényeg, hogy amig virágzik ne száradjon ki teljesen a földje.
    Viszont ha elvirágzott, hagyd egy kicsit kiszáradni a földjét, és ha utána jól meglocsolod, akkor lehet hogy megint kivirágzik.
    Tapasztalat.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a választ!!! Akkor öntök alá vizet, hátha előbb kinyílik.

    VálaszTörlés
  4. Gizi, Ne alá öntsél hanem felülröl a földjére, ha megoldható, mert akkor gyorsabban jut a vastagabb gyökeréhez, alulról meg elöször a hajszálgyökerek kapnak vizet. Nem kell hogy álljon alatta viz. remélem hogy tudtam segiteni.

    VálaszTörlés
  5. Erika,gyönyörű a kaktuszod,olyan a virága mintha selyem lenne.gondolom jó helye van azért ilyen csodás.

    VálaszTörlés